YouTube blokkeert SkyNews Australie

Deze week maak ik kennis met Andreea, studente informatica aan de universiteit van Nijmegen. Zij heeft voor slechts een maand een kamer nodig en ik heb augustus nog vrij. Andreea is een bijzonder type, als ik haar ophaal aan het station zie ik dat ze heel klein is en een halo draagt.

We lachen als we op elkaar af lopen. Ik geef haar een hand en vraag meteen wat het is. Ze heeft een extreme voor van scoliose en dat moet helpen. Ik laat haar de kamer zien en de rest van de woning en bied haar iets te drinken aan. We komen aan de praat en ze vertelt. Ze is ook nieuwsgierig en ik vertel. Op een gegeven moment roept ze: ‘question everything’. Heerlijk, 25 jaar en nieuwsgierig.

Het is niet eenvoudig om een leven te leiden waarin je alles bevraagt. Je moet daarin een balans zien te vinden. Ik vertel haar dat ik vaak genoeg geen vragen stel en gewoon volg waar de weg me brengt. Ik geef gemakkelijk de leiding uit handen, totdat ik denk dat het niet goed gaat en het voor mij belangrijk is. Dan trek ik aan de rem en ga ik onderzoeken, kennis opbouwen, redeneren en schrijven. Alles bevragen is niet wijs maar soms wel noodzakelijk. Maar daar is niet iedereen blij mee. Mensen aan de top vinden dat maar lastig.

Censuur

Censuur is een van de primaire kenmerken van een totalitaire staat. We kennen in Nederland de vele maatregelen tegen nieuws dat indruist tegen het gewenste narratief waarbij interviews met wetenschappers worden verwijderd van en door YouTube. Dit is aan de orde van de dag. De kanalen die het andere geluid willen laten horen doen steeds vaker aan zelfcensuur wat natuurlijk triest is maar omdat YouTube als kanaal eigenlijk tot de primaire diensten behoort de enige oplossing.

In Australië draaien ze helemaal door. Totaal achterlijke maatregelen om een virus in te dammen waarvan elke 12 jarige weet dat het endemisch is, dus nooit meer weg gaat. Heel soms komen dan kritische geluiden tot ons. SkyNews heeft een documentaire gemaakt waarin de effectiviteit van maskers of lockdowns in twijfel wordt getrokken. Dat mag dus niet, je mag niet betwijfelen!

Daarom blokkeert YouTube SkyNews een week. Stoute jongen, ga jij maar even in de hoek zitten.

YouTube BANS Sky News Australia over videos that question the effectiveness of masks and lockdowns because they break so-called ‘Covid misinformation’ rules

  1. Google has banned Sky News Australia from uploading content to YouTube for a week over ‘misinformation’
  2. Videos included ‘debates around whether masks were effective and whether lockdowns were justified’
  3. YouTube said it had ‘clear and established Covid misinformation policies based on health authority guidance’
  4. Sky News denied any of its hosts had ever denied the existence of Covid and warned of threat to free speech

Er is maar een slechte vraag en dat is de ongestelde vraag!

Robert Vlekke, ooit mijn trainer

NS
Luca en Gio mogen vragen en ik probeer zo goed mogelijk antwoord te geven. Als mijn gelijken al vanaf het moment dat ze geboren zijn en konden praten. Straf hebben ze nooit gekregen, hoogstens een extreem boze blik en een oerkreet. Ze mogen vragen. In ieder geval drie keer.