Over

Het is, februari 2019
De eerste berichten over een killervirus komen tot mij. Omdat ik het nieuws zelf actief niet opzoek gaat het vooralsnog grotendeels aan mij voorbij. Pas ergens in april zoek ik voor het eerst actief het nieuws omdat ik nieuwsgierig ben naar dit dodelijk virus; ik probeer het te begrijpen.
Al snel heb ik door dat het non sense is en laat ik het achter me om ruimschoots te genieten van het geweldige weer, de enorme rust op straat en de natuur. Die zomervakantie is vurrukkeluk in het Franse Biarritz maar de wintersport vindt geen doorgang. Ik zoek alvast naar alternatieven en verdiep me in splitboarding. Volgend seizoen, ook als de liften gesloten blijven, loop ik gewoon omhoog. Alive and kicking.

Het is, 18 januari 2021
Ger vraagt mij via Messenger wat mijn grondhouding is ten aanzien van de corona-politiek? Ik antwoord dat ik alleen wil nadenken over dat waarop ik invloed heb en dat ben ikzelf en de mensen om mij heen. Ger is verbaasd over mijn passieve positie. Een dag later schrijf ik hem. Dat is het moment waarop ik start met onderzoek, beeldvorming en verdieping. Ik heb mijn verstand en kan tot op zekere hoogte zelfstandig denken.

Het is, 23 januari 2021
De avondklok is ingegaan. Mijn eerste meningsverschil met Petra. Ik wil om 20 uur Arnhem centrum in en posten voor het politiebureau, mijn eerste bekeuring ophalen. Ik ben het zo extreem oneens met deze achterlijke maatregel, een regering die mij huisarrest geeft. Ik houd laf en goedkoop die €95 euro in de zak en val voor acht uur in slaap terwijl ik liggend op de grond naar de TV kijk. Slaap zacht Remo.
Ik ben boos en baal van mijzelf. Het begin van een frustrerende periode waarbij ik me dagelijks verdiep in het andere geluid. Mannen en soms vrouwen die in de reguliere media worden geweerd of soms verwijderd. Mannen en soms vrouwen die worden weggezet als idioten omdat ze het beleid bevragen.

Als ik via Facebook een bericht plaats dan merk ik dat de mensen met wie ik verbonden ben angstvallig stil zijn. Met uitzondering van Paul durft niemand in te gaan op dit onderwerp. Ik hoor en lees alleen hoe ze elkaar onderling de vraag stellen ‘wanneer haal jij jouw spuit?’ of ‘welk logo staat er op jouw bovenarm?’ Zo, veel, onnadenkendheid, kan, ik, niet, verdragen!

Her en der

Gelukkig vind ik her en der een wakkere geest en sta ik niet alleen. Ik betwijfel mezelf voortdurend maar uit alles wat ik lees concludeer ik dat de regering ziende blind en horende doof is.

Gisterochtend belt een vriend. We hadden die week al eerder met elkaar gesproken en hebben het over zijn nieuwe onderneming. Hij vertelt over zijn reis naar Italië en brengt dat-wat-speelt ter sprake. Hij vertelt mij dat hij en zijn gezin zich niet laten inenten.
Vandaag werk ik enkele uurtjes thuis bij een klant. Als ik aan tafel plaats neem vraagt hij mij hoe het met me gaat. Een vraag waarop je van mij altijd een uitgebreid antwoord krijgt; alsof ik kan verbergen hoe ik me voel 🙂 Ik vertel hem over mijn worsteling met dat-wat-speelt. Na een aarzeling vertelt hij zelf hoe hij erin staat. Dat hij en zijn vrouw zich niet laten prikken. Ik ben blij verrast. Het is goed nieuws tussen alle onzin van Rutte en De Jonge. Ik vind het hoopgevend dat ik mensen ken die terughoudend zijn ten aanzien van de injecties. Dat er mensen zijn die twijfelen en vragen: Waarom? & Is dat zo?

Ik zoek naar een manier om nieuwe informatie en inzichten te verwerken. Ik bekijk en lees elke dag onafhankelijke bronnen niet gefinancierd door fabrikant of overheid. Ik wil en blijf van mij afschrijven. Langzaam mijn dossier opbouwen, vrij toegankelijk voor wie dat wil.
Ik hoop met deze pagina mensen die terughoudend zijn te laten weten dat ze niet als enige twijfelen aan dit overheidsbeleid. Ik wil proberen grappige feitjes aan te dragen die de idioterie inzichtelijk maken. Wellicht kan ik, her en der, zo nu en dan, heel misschien, iemand, alsnog prikkelen, om voorbij de overheidspropaganda te kijken. Misschien kan ik iemand stimuleren zich te verdiepen en zelf een mening te vormen door te vragen: waarom? Waarom zo veel paniek? Waarom prikken? Waarom mijn immuunsysteem omzeilen? Waarom een zeer slecht getest goedje injecteren? Waarom zo veel beperkingen? Waarom zo veel maatregelen. Waarom de PCR test. Waarom? Waarom? Waarom?

Le Rinoceros

Ik vernoem deze pagina naar een indrukwekkend boek dat ik las toen ik nog een volle bos met haar had. Een toneelstuk dat gaat over groepsdruk. Le Rhinocéros van Ionesco. Zo grappig, een toneelstuk! En net nu ik schrijf leg ik een leuk verbandje tussen de titel en het rhinovirus. Dat bedenk je niet. De humor ligt voor het oprapen waar de cabaretiers oorverdovend zwijgen.

Rhinovirus is een geslacht van virussen uit de familie van het picornavirus. Er bestaan meer dan honderd verschillende soorten van het virus. Het virus veroorzaakt diverse aandoeningen aan de luchtwegen van mensen en dieren, waaronder verkoudheid. Het rhinovirus muteert snel. 

Wikipedia

Vanaf vandaag schrijf ik dat-wat-speelt weg via een nieuwe website: www.lerhinoceros.nlter leering ende vermaeckHet is een vervolg op het theaterstuk van Ionesco. Fck you!