Bush, Blair en Balkenende

Vandaag doet het parlement in het Verenigd Koninkrijk uitspraak over de vraag of Julian Assange wordt uitgeleverd aan de VS. Vandaag tip ik jou op de onderhoudende film ‘Vice’ over Dick Cheney, de vice president van Georg Bush Jr.

Bush, Blair en Balkenende lopen vandaag nog vrij rond. Meer dan 600.000 burgerslachtoffers in Irak vanwege de zogenaamde ‘weapons of mass destruction‘. Goede onderzoeksjournalisten worden vervolgd en de oorlogsmisdadigers lachen, ons uit.

Theory of the unitary executive

Binnen het kader van dit onderwerp kan ik je de film ‘Vice’ aanraden (ook te bekijken via Thebigheap.com). Deze film beschrijft het leven van Dick Cheney, bij de meesten bekend als de vice president van George Bush jr. De geslepen man die Bush zover kreeg om de bevoegdheden van de – daarvoor ceremoniële functie – vice president uit te breiden. De man die Bush jr. elke richting wist op te sturen.

De VS is een door groot kapitaal geleide schurkenstaat. Dit land is in elke oorlog betrokken onder het mom van de vrede, met een grote glimlach. Europa is, voor de witte mannen die de VS besturen, niet meer dan een speeltuin en Mark Rutte de pion; E2 E4.

“Geen rechtvaardiging voor oorlog van Bush, Blair en Balkenende. De ware motieven van de VS, de dominantie in de regio, onder andere in verband met de aanwezige olie, worden dan wel erg expliciet zichtbaar.”

Oud nieuws (2003) van de SP, in een tijd dat ze nog voor vrede gingen.

NS
Het is nagenoeg onmogelijk om de waarheid te achterhalen op basis van informatie die we opdiepen. Er spelen te veel krachten. De Wet Openbare Overheid helpt soms* wel mee, net als de openbaringen via klokkenluiders. Objectieve journalistiek is nagenoeg helemaal dood omdat deze in de regel wordt betaald vanuit de advertentie-inkomsten. De vervlechting van staat en bedrijfsleven (fascisme) is dermate extreem dat we alleen onszelf de vraag hoeven te stellen: “Wie profiteert er van deze ontwikkeling?”

NNS
Als je meer wilt lezen over bijvoorbeeld de misdaden in Guantanamo Bay dan kan ik je het boek ‘Het Guantanamo Dagboek‘ aanraden. Ikzelf heb dit boek na enkele pagina’s te hebben gelezen terzijde gelegd en zal het niet uitlezen. Misselijkmakend. Verkeerde voeding.

*
Niet altijd. Het Ministerie VWS betaalt uit onze beurs liever de gerechtelijk opgelegde boetes en advocaten dan dat het informatie vrij geeft. Van Haga laat gelukkig niet los.

Bekijk hier de opname waar hij het over heeft.

“Deze week ging BVNL in gesprek met het Ministerie van VWS over de geheime OMT-opnames, waar wij inmiddels al ruim een jaar om vragen. We vertrokken zonder opnames, maar met een belangrijke conclusie: het achterhouden van deze informatie gebeurt bewust en met een politieke motivatie.”