You’ll be happy!

Tijdens mijn reis door Zuid-Europa heb ik het boek ‘Sapiens’ van Harari gelezen. Ik heb Giovanni toen ‘bedankt’ voor deze boekentip; een samenvatting van de geschiedenis van de Homo Sapiens tot aan vandaag. Schokkend. Géén comfortabele leesstof tijdens een ontspannen rondreis.

Toen Gio een paar maanden geleden weer in Nederland was liet hij voor mij het vervolg achter: Homo Deus. De mens op de stoel van de schepper, alles is maakbaar, toch? Als ik Sapiens al schokkend vond dan zou Homo Deus helemaal erin hakken, aldus Giovanni.

Vandaag help ik een vriend met het opzetten van een actie ten behoeve van de medemens en publiceer ik voor eigen projecten een aantal producten. In de ‘pauze’ zet ik lekkere muziek op en surf even rond als ik stuit op de video van JP waarin ook Harari, als sidekick van Schwab, voorbij komt.

Ken je ze – Schwab & Harari – nog niet? Waarom niet?

JP maakt echt leuke video’s waar de Nederlandse komieken stil blijven met uitzondering van Theo, Hans en Guido. Ik leerde JP kennen in een clip over het dragen van reddingsvesten tijdens het pootje baden. Hilarisch. Ook de opvolger ’twee reddingsvesten’ is om je kapot te lachen.

Why life jackets should be mandatory?

Why you need a second life jacket?