Waarachtig, maskers werken contraproductief

De video’s van John Cambell zijn heel anders dan de gelikte, met belastinggeld betaalde, propaganda filmpjes. Deze man is integer en ‘waarachtig’. Wat de meeste mensen niet weten is dat hij ooit zwaar pro vaccinatie was. Door eigen onderzoek kwam hij tot de ontdekking dat hij was misleid. Tegenwoordig plaatst hij vrijwel dagelijks scherpzinnig video’s waarbij hij ‘het nieuws’ evalueert. Hij moet dan heel nauwkeurig zijn woorden kiezen opdat zijn YouTube kanaal niet ook – door tips van slechte verliezers – op zwart wordt gezet.

Heerlijk, John opent vandaag lekker stuntelig zijn nieuwste video’s waarin hij de effectiviteit van mond-neusmaskers evalueert.

Excuses

Wat mij in deze video zo ontzettend raakt, is dat hij meerdere keren zijn excuses aanbiedt. Excuses omdat ook hij in het begin heeft aangedrongen op het dragen van maskers. Hij laat zien dat hij baalt van zijn voorbarige uitingen én van de extreme sommen geld die onzinnig zijn verspeeld. Hij vraagt zich ook af of beleidsmakers hun excuses zouden willen aanbieden, mensen zoals Fauci en Biden met maskmandates. In Nederland ken ik er ook een paar. Rutte en De Jonge, op de eerste plaats, op de voet gevolgd door Koopmans, Gommers en de zichzelf verrijkende Osterhaus. Of die elleboogschuddende CEO’s van Philips, Leaseplan, Nationale-Nederlanden en die dikkop van Corendon. Stuk voor stuk grote boeven die mensen hebben beschadigd. Afvoeren. In Japan weten ze hoe ze met zichzelf om moeten gaan. Wow, vergeet ik toch bijna om Bruls te benoemen, Der – evident – BurgerMeister von Nimwegen met zijn harde arm. Wat een moddervet secreet. Dat mens kan nog geen honderd meter lopen.

Afgelopen week vroeg een collega mij of iemand in mijn omgeving zijn excuses had aangeboden. Ik begreep zijn vraag niet en vroeg om uitleg. Mijn voorkeur gaat uit naar zelfreflectie. Ik zou willen weten of de mensen die mijn bekritiseerd en ontvriend hebben inmiddels inzien dat ze misleid zijn. Dat is voor mij de belangrijkste vraag. Of er inmiddels iets van verlichting is ontstaan. Excuses hoef ik niet. Ik ben eerder dankbaar voor dit inzicht. De critici hebben met zichzelf en hun keuzes te leven. Met name zij die ook ‘hun’ kinderen hebben aangezet tot het nemen van die prik zijn niet benijdenswaardig. Triest en ik hoop er het beste van.

Diogenes

Waarachtig .. ik lees het woord vanochtend als ik weer eens erg vroeg wakker ben en mijn boekje opensla. Het is een woord dat je voor mijn gevoel dubbel uit kunt leggen. Ik lees het in de zin; “Als Diogenes op klaarlichte dag naakt door Athene loopt met een grote lamp op zoek naar een waarachtig oprecht persoon.”

Waar achtig, het moet waar lijken, maar hoeft het dus niet te zijn. Achten lijkt verwant aan geloven. Ik acht me zelf in staat om helder na te denken maar weet dat ik dit nooit altijd waar kan maken. Diogenes was dus op zoek naar een oprecht persoon.

Waarachtig in onze tijd. We willen iets voor waar aannemen als het waarachtig lijkt. Zoals ik al vaker schreef wil ik zelf mensen heel graag op hun woord geloven maar als gevolg van recente ervaringen kan ik dat eigenlijk niet meer althans niet zonder, al dan niet zichtbaar, te lachen.

Ik hoor mijn eerste werkgever Dick van Ditshuizen op het moment dat hij als verkoper bij een potentiële afnemer aan tafel zat. Hij pareerde de basale opmerking ‘wij hebben al een leverancier’ met een grote glimlach en het eenvoudige zinnetje: ‘een vergelijking uit een is geen vergelijking.‘ en opnieuw een grote glimlach. Tegen een dergelijke logica kan een helder denkend mens niets inbrengen. Helaas, Dick, ken ik niet zo heel erg veel helder denkende mensen .. als het spannend wordt. Maar je hebt gelijk, altijd vergelijken én opletten wat ik met elkaar vergelijk.

Waarachtig ineffectief

Dat 99% van alle mensen met een mond-neusmasker door de rommelmarkten liep vond zijn oorzaak in waarachtig geloof – in het verhaaltje dat je zo virussen kon tegen houden – óf gemoedelijkheid en de wil om te voldoen aan deze idioterie.

Ik had minder dan enkele ogenblikken nodig om te snappen dat het dragen van maskers zinloos was. Als brildrager kun je er eigenlijk niet omheen, maar daarnaast is er ook nog zoiets als de eenvoudige meetkunde. Wat is de doorsnede van het doek en wat is de maat van het virus? Een kind van twee snapt dat als hij bij het consultatiebureau zijn blokjes in een blokkendoos moet douwen en zo zijn ontluikend begrip van maten en vormen mag demonstreren.

NS
Soms, heel soms – om conflicten te voorkomen – heb ik ook een masker gedragen, op mijn manier. Onder mijn neus zodat ik die smerigheid niet hoefde in te ademen. Als ik alleen was voldeed ik niet. De dommigheid ervaar ik als een extreme belediging van mijn persoon. Waar maar mogelijk stelde ik vragen hoe dat precies werkte zo’n masker en of de mensen een beetje verstand hadden van passen en meten. Helaas heb ik niemand ontmoet die er waarachtig en oprecht over wilde nadenken. “Resistance is futile, you will be assimilated.”

NNS
Met kippengaas vang je ook geen muggen, toch?

NNNS
Ik moet Cambell teleurstellen in zijn vraag of Fauci en Biden ooit excuses zullen aanbieden. Het enige dat deze criminelen zullen zeggen is: “We didn’t know” waarop Rutte, De Jonge, Koopmans en Osterhaus in koor zullen roepen: “We wisten het niet” als ze tot verantwoording worden geroepen en tot die tijd … blijft het … oor-verdovend-stil.

Er is zoiets als het niet kunnen weten én het niet willen weten! De schaamte voorbij. Vasthouden aan oude aannames, blind voor de realiteit, blind voor de misleiding en blind voor de verwoestende gevolgen van dit overheidsbeleid en het slaafse volk. Ontelbaar veel mensen vermoord, beschadigd én, alleen al in Nederland, honderden miljarden belastinggeld verbrand!