Liefdevol Rebelleren

Brief van Frank Ruesink aan Yvette Broch:

Beste Yvette Broch,

Voor mij ben jij de echte kampioen van de Olympische Spelen

Dit bericht is speciaal voor jou. Niet omdat jij olympisch kampioen bent geworden. Niet omdat jij in de spotlight stond bij de Olympische Spelen. Niet omdat jij in Japan hebt laten zien hoe goed jij bent als handbalster.

Dit bericht is speciaal voor jou omdat jij ons hebt laten zien wat het betekent om op te staan voor je eigen waardigheid, je eigen principes en daarmee je eigen menselijkheid.

  • Jij koos ervoor om niet mee te gaan naar de Olympische spelen omdat jij wist in wat voor een onmenselijke situatie je daar terecht zou komen;
  • Jij koos ervoor om je niet te laten injecteren;
  • Jij koos ervoor om je niet te laten isoleren van het team;
  • Jij koos ervoor om je niet te laten opsluiten in een quarantaine hotel;
  • Jij koos ervoor om niet weken lang rond te lopen met een mondmasker;
  • Jij koos ervoor om je niet elke dag verplicht te laten testen;
  • Jij koos er bewust voor om je niet als een melaatse te laten behandelen.

En hoe normaal dit ook klinkt, zo normaal is dit in deze wereld niet meer. Teveel oude en jonge mensen gaan momenteel gebukt onder de sociale druk om zich te laten injecteren en in allerlei maatregelen mee te gaan, die niet normaal zijn.

Jij had ook die sociale druk maar jij koos voor het allerbelangrijkste wat jij als mens hebt:

  • Je waardigheid;
  • Je principes;
  • Je menselijkheid.

Daarmee ben jij voor mij een geweldig voorbeeld als het gaat over de moed en de bereidheid die we als mensen moeten hebben om ons korte termijn geluk uit te stellen omdat we als mens iets beters verdienen dan dit.

Yvette Broch, ik gun jou nog een glansrijke carrière in het handbal maar ik wil je nu vooral bedanken voor de inspiratiebron, die jij bent voor mij en heel veel mensen in dit land om te gaan staan voor datgene waarvan je innerlijk weet dat het het juiste is.

Met gezonde groet,

Frank Ruesink

NS
Ik leer Frank Ruesink vandaag kennen via een interview met Jorn Luka.

Hij sprak met Frank over de ziekte van zijn zoon, vaccinaties in zijn algemeenheid, de nieuwe injecties (vaccinaties mag je het niet noemen), zijn strijd en activisme, spiritualiteit, handelen vanuit vertrouwen in plaats van angst, het schoolsysteem, hoe hij zijn kinderen van school gehaald heeft en nog veel meer.

Frank is zich gaan uitspreken en hard maken voor medische vrijheid door zijn zoontje die op 2-jarige leeftijd in het ziekenhuis belandde na het nemen van een vaccin. Destijds wilde geen enkele arts onderzoeken of het door de net genomen prik kwam en werd het voorval onder het tapijt geschoven. Dit maakte de activist in hem los en hij is daarna met veel acties gekomen om meer aandacht op dit onderwerp te vestigen.
Over deze strijd heeft hij zijn eerste boek geschreven genaamd: ‘Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet’, nu actueler dan ooit. Zijn tweede boek is recent uitgekomen en heet ‘Liefdevol Rebelleren’ wat hij samen schreef met Bart van Tongerlo. Een inspirerend boek over activisme en wat ik zelf kan doen in deze bizarre tijden.

Jij bent het medicijn