Vaccine AIDS

In de video via onderstaande link presenteert Florian Schilling de huidige stand van de kennis over vaccin AIDS. Het verslag is in het Nederlands ondertiteld.

Filmtip: Dallas Buyers Club

Binnen dit kader is het super interessant om de film ‘Dallas Buyers Club’ te kijken. Hij draait nog steeds op Netflix. Het begin van de film is erg grof en weerzinwekkend maar gaandeweg de film krijg je meer begrip voor de hoofdpersoon die glansrijk wordt neergezet door McConaughey.

Als je wilt geloven wat de farmaceuten je vertellen dan moet je deze film natuurlijk niet kijken. Dat snap je wel.

NS
In de rapportage maakt Schilling gebruik van grappige beeldspraak om het verhaal duidelijker te maken. Het doet me denken aan David als hij mijn vader probeert uit te leggen hoe bloedkanker werkt met behulp van Mario’s en Fabrizio’s die door de bloedbaan racen om zuurstof en voeding te transporteren. Hij had zo veel humor. Jammer dat ik het nooit snapte of niet kon zien.

Quote:

Da kommt jetzt ein Lymphozyt vorbei, eine Abwehrcelle, und der sieht den Todes Stern en denkt sich „Ja sapperlot, sowas aber auch, das guck ich mich glatt mal an, das gehört hier nicht her!“ Was dann passiert ist dass diesen Todes Stern den Lymphozyten schluckt, internalisiert. Und dann wird der Lymphozyt gescheitert. Und das kostet …