Es war einmal: das Immunsystem

In mijn jeugd had ik een TV met 8 knopjes waar 7 zenders zich onder presenteerden: Nederland 1, 2, ARD, ZDF en WDR vanuit het oosten en de BRT vanuit Brussel. Dagelijks keek ik Rappelkiste, Wickie en Die Sendung mit der Maus alsmede Zweedse, in het Duits nagesynchroniseerde, jeugdfilms.
Eén tekenfilmserie keek ik altijd graag: ‘Es War Einmal‘ en ik herinner me de geschiedkundige onderwerpen. Heel specifiek zelfs de uitzending over ons lichaam waarin gepersonifieerde bloedplaatjes door onze bloedbaan zwerven. Ik vond dat toen supergaaf bedacht.

Gisteren sprak ik met Armand over dit-en-dat en hij refereerde naar deze uitzending die ik meteen herkende. Grote glimlach op mijn gezicht. Iedereen weet dat ik een enorme liefhebber ben van mijn eigen lichaam; mijn machine, het systeem dat mij draagt. Ik probeer het doorgaans goed te verzorgen behoudens enkele escapades richting koekjestrommel, chocoladerepen, croissants of een idiote, meest niet voorbereide, sportieve uitspatting. Ja, ik ben anti-zeep, anti-deo (wow, dubbele boodschap), anti-pillen, anti verzonnen ingrediënten met de letter X, Y en I en pro-biotica, pro-beweging, pro frisse lucht, pro koude douche kortom, pro immuunsysteem.

Soms is het goed om een achterblijver te zijn

Ik zal de laatste zijn die zich een injectie laat zetten tegen het virus zoals ik ook ooit weigerde Exact voor Windows te verkopen omdat het oude DOS systeem uitstekend werkte. Soms is het goed om de laatste te zijn. Maar, hoe draag ik dit uit naar Luca en Gio (mijn zoons), of andere mensen in mijn omgeving. Ik denk daarover het volgende: iedereen ouder dan 18 heeft de plicht voor zich zelf te denken (of dit na te laten). Maar Luca (18+) en Gio mag ik toch wel proberen te informeren?

Ik weet het niet, ik ken geen waarheid en heb geen wetenschap echter, ik weet dat anderen – zij die informatie op mij afvoeren via de media – het ook niet weten! Als ik iets terdege weet dan is het dat, zij weten het ook niet en beleiden onder invloed! Ik voel de plicht om zelf te onderzoeken als het voor mij essentieel is en mijn lichaam en mijn naasten zijn voor mij essentieel!

Ik heb een immuunsysteem. Jij ook!

Daarom ga ik me vandaag positief uitspreken over mijn immuunsysteem en de taak die ik heb ervoor te zorgen dat dit, zo goed als mogelijk, vanuit en binnen de omgeving waarin ik leef, kan werken. Mag ik dan de loftrompet blazen en bekijk deze geweldig onderhoudende animatie over ons immuunsysteem:

Ik ben echt niet iemand die het gevaar overal ziet en ook ik steek soms over zonder na te denken maar eigenlijk altijd houd ik mijn ogen open. Iemand heeft mij ooit gezegd dat hij niet ergens aan begint als hij het niet begrijpt. Ik heb inmiddels 100’den uren op dit onderwerp gestudeerd en het is me behoorlijk duidelijk dat injecteren voor gezonde mensen onnodig is en zelfs gevaren met zich mee brengt. Daarnaast hebben we te maken met een behoorlijk domme overheid die ander geluid niet duldt. Ik wacht nog even af en doe wat mij bekomt.

NS
En onder het 8-ste knopje? Ruis.