Vitamine P

Zorg voor je mentale gezondheid door ‘vitamine P’ (de P van plezier): doe dingen waar je energie van krijgt en die je leuk vindt, maak muziek, dans, wandel, fiets, ontmoet je vrienden en lach. Lachen is heel goed voor ons afweersysteem.

Het is zondagochtend. We hebben een leuk dagje voor de boeg met allemaal ditjes en datjes. Lekker ontbijten, beetje tuinieren, de vouwwagen voorbereiden voor Gio’s tripje met vrienden, een beetje cardio en wandelen of fietsen met Piet en wellicht nog een beetje gitaren. In ieder geval al goed bezig met een uurtje yoga samen. Bijzonder om dat samen te doen; oef en puf en zoem en ohm en auw, via de laptop volgen we de les van Kiran. Een artikel dat ik gisteren geopend had pakt mijn aandacht en ik lees over vitamine P citaat als een glimlach op mijn gezicht komt bij de invulling. Ja, vandaag genoeg P in’t verschiet.

Eerder in deze coronatijd interviewde Robijn Tilanus emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma voor Oost-online over aerosolen. Dat interview is inmiddels vierhonderdduizend maal gelezen. Dit keer praat Robijn met hem over de griepprik, vaccinatie, ons afweersysteem én over een nieuw begrip: microvaccinatie.

Zie: het volledige interview; een lang artikel maar voor iedereen te begrijpen.