De dode mus van Rutte

Via de persconferentie maakten Rutte en De Jonge ons blij met een dode mus. Want de ontwikkelingen in andere landen (zoals Israël) laten zien dat het beleid volledig is gericht op wishful thinking. Op deze manier zullen noch op 20 september, noch op 1 november de maatregelen vrijwel volledig verdwijnen.

Als ooit het gezegde “Blij maken met een dode mus” van toepassing was, dan was het wel gisteren tijdens de persconferentie van Rutte en De Jonge.

Keer op keer valt op hoe in Nederland op geen enkele wijze de ontwikkelingen in het buitenland meegenomen worden bij het bestaande beleid en het aangegeven toekomstig beleid. Dat is zeer zeker het geval bij het OMT en bij de regering. Belangwekkende wetenschappelijke bevindingen, het effect van maatregelen in andere landen, en de ontwikkeling van de cijfers daar; het lijkt erop dat ze voor Nederland irrelevant zijn.

Maurice de Hond vertelt mij al meer dan een jaar over de wijze van verspreiding en analyseert cijfers. Hij is een van de weinige logische denkende opiniemakers die ik ken en ik vind het heerlijk om te zien hoe hij zich zelf of zijn gesprekpartner zonder poespas corrigeert op een denkfout. Een aanrader. Dank je wel voor je analyses Maurice.

Zie: het volledige artikel via Maurice.nl