Client Side Scanning?

De Europese Unie is druk bezig met een nieuwe wet, om inzicht te krijgen in alles wat je verstuurt op je smartphone. Om versleuteling van berichten te omzeilen wordt client-side scanning ingezet. Weer een van die geweldig maatregelen die door onze Regering is aangenomen en nu wordt uitgerold om alles en iedereen 100% te volgen. Alles. Kunnen we er wat aan doen?

De Europese Unie bemoeit zich steeds meer met onze smartphones. Vaak dat gaat dat om ontwikkelingen waar consumenten vooral voordeel uit halen en fabrikanten van schrikken.

Voorbeelden daarvan zijn dat alle smartphones kunnen opladen via usb-c, wat vooral Apple heeft getroffen. Daarnaast moeten alle smartphonemakers ervoor zorgen dat binnen enkele jaren de accu door gebruikers zelf makkelijk te vervangen is. Ook zorgt de Europese Unie er voor dat gebruikers straks bij sociale media kunnen kiezen voor een chronologische tijdlijn, in plaats van een tijdlijn gebaseerd op een algoritme. Dit zijn uitstekende voorstellen!

Privacy is ook een belangrijk onderwerp voor de Europese Unie. Er bestaan strenge regels over wat er met onze data uit apps mag gebeuren, en de grote techbedrijven krijgen regelmatig hoge boetes voor het overtreden van deze privacywetgeving. Toch is de Europese Unie nu juist bezig met een wet die recht tegenover onze privacy in lijkt te gaan.

Bekijk het interview met een specialist:

Wil jij afstappen van Windows, iOS of Android met beveiligde open source omgevingen? Dat kan bijvoorbeeld met een kant-en-klare telefoon van Murena. Of met standaard hardware voorzien van een nieuw besturingssysteem. Lees er meer over via:

 1. Telefoon:
  https://goodbyebigtech.nl/collections/bigtech-vrije-telefoon
 2. Laptop of computer:
  https://goodbyebigtech.nl/collections/bigtech-vrije-laptop
 3. Of elke willekeurige computer draaien vanaf een USB:
  https://goodbyebigtech.nl/products/tails-usb-stick
 4. Wil je je foto’s in ‘The Cloud’ bewaren? Maak je eigen cloud:
  ..
 5. Open source VPN zonder gebruikersaccount via Riseup.net.

Je kunt ook je bestaande hardware door die gasten van Goodbye Bigtech laten ombouwen.

Ik ga het proberen, want ik verzet me tegen ‘1984’ en ‘Fahrenheit 451’