Groepsdruk: Vaccinatiechantage

Het is 16 juli 2021. Gio komt thuis en wil een afspraak maken met de GGD. Hij wil heel erg graag met zijn klas mee naar Lyon (Frankrijk). Ik vraag hem hoe hij daar bij komt en hij vertelt mij over het mentoruur op school waar hem werd voorgesteld zich te laten ‘vaccineren’. Ik bel de coördinator VWO en vraag om toelichting.

Ze legt me uit dat de mentoren het dat-wat-speelt onderwerp in de klas hebben toegelicht. De mentoren zouden zijn geïnformeerd door de reiscoördinator. Er zou niet gezegd zijn dat Gio zich moet laten ‘vaccineren’ maar dat niet vaccineren zou kunnen leiden tot uitsluiting van de reis.

  1. Ik vraag haar of ze deze stelling ten aanzien van dit onderwerp in relatie tot de reis zwart-op-wit zou willen zetten en dit aan mij sturen;
  2. Ik laat haar weten dat ik desgewenst Gio aan de grens wel op kan halen maar dat het mij verstandiger lijkt om de reis te annuleren tot dat de rust is wedergekeerd. Ze kan lachen om mijn aanbod ze te komen ophalen aan de grens maar dat heeft toch niet haar voorkeur.
  3. Ik vertel haar dat het formeel geen vaccin is omdat het niet werkt als een vaccin. Dat het mijn voorkeur heeft om te spreken over een injectie (van gefantaseerde stofjes die officieel – nog 9 jaar – in fase 3 van het onderzoek zitten). Zelf vindt ze prikken een goed idee. Daar kan ik me ook in vinden. Een eufemisme voor inspuiten;
  4. Ik vraag of ze het boek Le Rhinoceros van Ionescu gelezen heeft. Ze zou het eens kunnen overleggen met haar docent Frans die het gegarandeerd gelezen heeft en snapt wat ik bedoel. Het hoofdthema is groepsdruk met neushoorns in een hoofdrol;
  5. Ze belooft me dat ze komt met een verklaring op schrift;
  6. Ik bedank haar voor haar tijd en sluit prettig af;
  7. Ik hang op.

Blijf met je prikken van de kinderen af. Neem zelf die prik; nog 100 keer als jij dat wilt.

Zum Wohl.

Feit is dat ik zelf niet zo veel haast heb en weet dat deze ingreep in mijn systeem niet terug te draaien is. Ik heb geduld en verzorg mezelf, zum wohl. Ik wens jullie wijsheid en een fijne dag.

Zum Wohl

NS
Gaandeweg de dag bedenk ik me in eens het volgende:

Vorige week kwam Malta al met de opmerking dat alleen mensen die volledig ‘gevaccineerd’ zijn het land in mogen. Echter, door de EC zijn ze op de vingers getikt dat dit niet mag volgens de Europese wet (vrij verkeer van personen, en zo voort). Ze moesten dus die stipulatie afzwakken naar:

  • volledig gevaccineerd;
  • antigenen test (correctie, dd. 20-07-21, de EU verbiedt inmiddels een antistoffentest als alternatief voor injectie: lees MdH hierover, schande;
  • negatieve PCR test!

Wellicht interessant om dit te vermelden in de briefing aan de leerlingen tijdens het eerst volgende mentoruur. Met klem en het liefst reeds vandaag via een officieel document van zwarte letters op een witte achtergrond, aan mij en / of aan alle ouders. Gio is verdrietig. In zijn groep vrienden gaat, met uitzondering van een persoon, nu iedereen over stag.

NNS
Ik onderzoek op dit moment in hoeverre dat ‘het gele boekje’ wettelijke status heeft. Voor zover ik weet heeft het dat niet dus ik mag er mijn eigen stempels in plaatsen met mooie glitterstickers lijkt mij. Wie weet beter?

NNNS
Met dat ik dit onderzoek krijg ik een bericht van een vriend die mij deze tip geeft. Synchroniciteit.

NNNNS
De reis ging dat jaar niet door. De Franse overheid was helemaal doorgedraaid en ook De School wilde te veel heisa voorkomen. Helaas heb ik begrepen dat in die klas op 3 na alle kinderen geprikt zijn. Je zou anders verwachten van een VWO met in de regel dus ook relatief hoog geschoolde ouders. Helaas is het tegendeel bewezen. De hooggeschoolden zijn de beste volgers van het stramien. Triest.

NNNNNS
Gisteren kreeg ik van ‘mijn’ zoon in leuke video. Het is 26 september 2022, ruim een jaar later. Hij is met zijn klas dan toch naar Lyon en hij is helemaal gelukkig. Hij spreekt een video in en ook zijn vrienden spreken Petra en mij toe. Vanochtend een foto vanuit het stadium Olympique Lyonnais, de zon die schijnt. Ik ben blij. Zo blij, voor hem en zijn vrienden.