Waarom Wel?

Dat is het antwoord op de vraag waarom Wesley zich niet laat prikken. ‘Waarom wel?’
Ja, dat is een goede vraag’ zo antwoordt de presentatrice. Johan Derksen komt met een voorbeeld en Sneijder maait hem om hoewel zijn argumentatie niet volledig correct is.

Hij heeft gelijk, mensen die zich hebben laten injecteren met dat goedje zijn net zo goed drager van het virus. Vermoedelijk en hopelijk voor hen merken ze er niets van maar dat heeft wel tot gevolg dat ze bijvoorbeeld in dat vliegtuig van Sneijder stappen terwijl ze zijn besmet.

Sneijder stelt dat hij het virus niet heeft na verificatie middels een PCR test. Dat is een foutieve aanname want net zoals 50 tot 85% van de testuitslagen foutief positief (levend dus besmettelijk virus dragend) geven zo heb je ook, hetzij in veel mindere mate, foutief negatief maar door de tijd die er zit tussen test en uitslag krijg je nog een extra fout. Maar goed, ik kan enigszins mee in zijn redenatie.

Derksen komt vervolgens met een onzin verhaal over morele plicht. Kerel, is dat wat je in je hebt?

Als de injectie werkt, waarom zou ik het dan nemen?
Als de injectie niet werkt, waarom zou ik het dan nemen?

Ik ben blij dat er nog mensen zijn die proberen na te denken en niet klakkeloos of zonder enige vorm van zelfstudie de richtlijnen van het demissionaire kabinet volgen. Een belediging van de mensheid, deze waanzin en gebrek aan logisch denkvermogen.

NS
Mensen die niet geïnjecteerd zijn en het virus dragen voelen zich waarschijnlijk minder goed en zullen thuis blijven net zoals je dat, volgens een ongeschreven regel, doet als je de griep hebt. De geïnjecteerden gaan vrolijk op vakantie. Waar is hier de logica? Waar?

NNS
Ik heb nog nooit dat programma met Derksen gezien. Ik heb totaal niets met die sport en nog minder met die man. Hij is echter niet de enige. Van Erven Dorens is ook door de mand gezakt met zijn achterlijke injectie live op TV (en de bewoordingen, ‘het is een eer’) net als Freek en die talkshow host met van die jaloersmakende mooie pakken. Te gemakkelijk. Prietpraters. Betwijfel alles.

  1. Mannen in witte jassen;
  2. Mannen met stropdassen;
  3. Mannen met idiote schoenen;
  4. Mannen zonder kinderen!

Je herkent ze op lange afstand. Het kunnen interessante mensen zijn maar ben alert. Stel de vraag: ‘Is dat zo?’ of ‘Waarom?’ net als Wesley Sneijder.

NNNS
Artikel in het AD

NNNNS
Waarom niet? Daar heb ik een uitgebreid artikel over geschreven: Preisoep!