Think Different

Here’s to the crazy ones ….

Ik ben net terug uit het letterlijk en figuurlijke groen Polen. Vijf dagen hebben wij – voor ons doen – redelijk normaal kunnen leven. Geen Wi-Fi, geen warm water en geen energie. Ook vijf dagen geen nieuws ten aanzien van dat-wat-speelt.

Als ik gisteravond na een lange terugreis neerplof op de grond zie ik Gommers zijn ideeën verkondigen aan tafel bij de best geklede talkshow host van Nederland. Vorige week heb ik begrepen dat je Bed en Beleid moet scheiden. Laat die Gommers aan het bed staan en installeer beleidsmakers die informatie kunnen verwerken en beslissingen nemen binnen de brede sociaal maatschappelijke context van een land.

Ik zap verder en kijk een film af waaraan ik een week geleden was begonnen. Over een zonnevlam die het bioritme van alle mensen op aarde verstoort waardoor ze niet meer kunnen slapen. In Nederland hebben wij daar geen last van. Ik houd van sciencefiction en sta er met twee voeten in.

Ik heb 6 dagen geen nieuws gezien maar vandaag dan toch, voor een hoger doel. Ik schrik als ik het volgende lees:

Verplichte vaccinatie Google medewerkers

verplichte vaccinatie voor Google medewerkers 28-07-21 Volkskrant

Wat gaat Apple doen?

Ik breng mij auto naar de garage voor de Algemene Periodieke Keuring en trek aldaar mijn skeelers aan en rol over het fietspad door de weilanden. Ik overdenk het besluit van Google als het Think Different van Apple mij te binnen schiet. Ooit was een Apple het instrument voor grafisch vormgever en ontwerper. Door de unieke softwarematige interface konden ook creatieve geesten opeens met computers werken. Ik herinner me de off topic commercials, zo totaal anders als de meer functionele benadering van Microsoft. Wat gaat Apple doen? Verras me en wellicht, heel misschien, stap ik dan over.

Waarom injecteren?

  1. Geïnjecteerde mensen zijn besmettelijker dan ooit want ze hebben niet door dat ze het virus dragen
  2. De injecties zijn niet goed door getest en zeker niet veilig
  3. Het virus is vergelijkbaar met de griep en is endemisch (gaat dus niet weg)
  4. Ik heb een immuunsysteem en verzorg me zelf goed.

Waarom zou ik me moeten injecteren met een slecht getest goedje dat ik niet nodig heb en waarmee ik mijn systeem omzeil of zelfs om zeep help. Waarom?

Stel dat?

Stel dat het vaccin werkt en jij hebt het genomen, waarom zou ik het dan moeten nemen?
Stel dat het vaccin niet werkt en jij hebt het genomen, waarom zou ik het dan moeten nemen?