Prikbusje komt zo

Nog eventjes geduld, het prikbusje komt zo.

Ken je hem nog, de bibliobus. In mijn jeugd kwam hij naar de basisschool, vol met boeken, vol met ideeën. Op een gegeven moment is de bibliobus uit het straatbeeld verdwenen en zelfs bibliotheken en boekwinkels hebben het moeilijk.

Maar waar moeten we nu naar toe met allemaal die bussen?

De Jonge heeft het antwoord gevonden. Hij maakt er gewoon prikbussen van zodat hij de druk op onze kinderen nog even verder op kan voeren. Een beetje groepsdruk werkt altijd. De prikbus komt eraan en deze jongen maakt zich zorgen.

Het kabinet zal prikbussen naar de middelbare en hogere scholen sturen, om zoveel mogelijk jongeren te vaccineren. Daarmee maakt het kabinet de scholen tot uitvoerder van het vaccinatie programma. Hoe denken de schoolbesturen en ouders hierover? Hoe wordt de toestemmingsvereiste van de ouders gegarandeerd?

Bron: Artsencollectief

Hoe hoger we uitkomen met die vaccinatiegraad, ook onder jongeren, hoe hoger ook de kans dat het onderwijs zo normaal mogelijk kan worden vormgegeven.

De Jonge

Voor de jongeren die anderhalf jaar online onderwijs hebben gehad zal dit klinken als een verkapt dreigement. Veel jongeren hebben geleden onder de lockdowns, terwijl zij zelden ziek worden van het coronavirus en daardoor ook niet voor besmettingen zorgen. Over mogelijke bijwerkingen van de coronavaccins had De Jonge het niet, terwijl er een niet-verwaarloosbare kans bestaat op ernstige bijwerkingen. Jongeren hebben met de vaccins niets te winnen, maar alles te verliezen. Artsen Collectief heeft voor de jongeren die voorlichting willen over het coronavaccin een folder en een filmpje gemaakt.

Zie: Coronaprik onder de 18? 10 redenen om jezelf de prik, voorlopig, te besparen’.

Klik hier door naar de volledige tekst van onze rijksoverheid.