Het aantal ziekte dagen per werknemer verdubbelt

Het aantal ziektedagen van een werknemer in Duitsland is in twéé jaar tijd meer dan verdubbelt; van 9,4 tot 19,4. En dit wordt, zeer verrassend, via de Tagesschau gemeld. Een oorzaak wordt overigens niet gegeven. Enkel de gevolgen voor de werkgevers worden beschreven. Ik kan, desgewenst, wel een klein feitje benoemen – zie screenshot – maar dan begeef ik me op het glijdend vlak tussen correlatie en causaliteit. Het onderzoeken waard, lijkt mij :))

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/konjunktur/rekord-krankenstand-rezession-100.html

Het veelzeggende grafiekje wordt ergens zo rond de 50 seconden getoond. Ik verzin het niet.

Het zal in Nederland niet anders zijn. Ik voel hem, de premiestijging, al aankomen.

Die 160 miljard die Hugo – Dansen met Jansen – de Jonge alleen al in 2020 en 2021 er door heeft gejaagd is niet meer dan een fractie van de totale maatschappelijke kosten van dit wanbeleid. De gevolgen waar we de komende 40 jaar mee hebben te dealen, maar tot een evaluatie van het coronabeleid komt het niet. Safe and Effective! Triest.